5/3/24

Ανακαλύψτε το επάγγελμα του Μέλλοντος σε 24 Ωρες !

 

Το βιβλίο αυτό  ουσιαστικά είναι  ένα εγχειρίδιο 104 σελίδων, λειτουργεί σαν  Μπούσουλα, περιγράφοντας τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας αρχηγός εκδρομής σε μια ομαδική εκδρομή ολιγοήμερη/πολυήμερη σε Ελλάδα, Ευρώπη ή αλλού, καθώς επίσης και σε κρουαζιέρα.

Στο βιβλίο αυτό που διατίθεται σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή αναλύεται ο ρόλος και τα καθήκοντα του τουριστικού συνοδού, οι σχέσεις του με  ταξιδιώτες και συνεργάτες, η συμπεριφορά του, η διαχείριση του χρόνου, η διαχείριση  κρίσεων και  προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, τα ατυχήματα, η επίλυση διαφορών και οι εναλλακτικές λύσεις για τα απρόβλεπτα.

Η έκδοση αυτή έρχεται να καλύψει μια ειδικότητα που η επαγγελματική της κατοχύρωση ήταν ανύπαρκτη επί χρόνια αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντική γιατί σε αυτή στηρίζεται η επιτυχία της κάθε εκδρομής.

Συνάδελφοι η ειδικότητα του Tour Leader τείνει να γίνει υποχρεωτική σε κάθε οργανωμένη εκδρομή και ισως να χρειάζεται σε λίγα χρόνια η πιστοποίηση της . 

Τα τουριστικά γραφεία οφείλουν να το προμηθευτούν και να υποχρεωσουν κυρίως τους νέους και έμπειρους  συνοδούς να το διαβάσουν και να το αφομοιώσουν.